DORPSFEEST

Sinds de oprichting van Vereniging Oranje Nationaal in 1946, heeft de vereniging als doel gehad om iedere 3 jaar een dorpsfeest te organiseren. Meestal vindt het feest plaats in het laatste weekend van augustus. Het dorpsfeest is bedoeld voor alle inwoners in en rond Berltsum en duurt normaal gesproken van de opening op de woensdagavond tot en met zaterdagavond.

De afgelopen jaren is er altijd een specifiek thema aan het dorpsfeest gekoppeld. Onderaan deze pagina vind je allerlei informatie over en foto's van de afgelopen dorpsfeesten.

Veel kijk-plezier!

Het bestuur van de Vereniging Oranje Nationaal Berlikum.

Dorpsfeest in Berltsum...

Terugkerende programma-onderdelen zijn:


DORPSFEEST

OPTOCHT

Een vast onderdeel van het programma van het dorpsfeest in Berltsum is de optocht. Buurverenigingen, vriendengroepen, verenigingen, iedereen kan en mag meedoen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grote nummers (praalwagens) en kleine nummers (wandelende deelnemers of met een klein vervoermiddel). Alle aanmeldingen worden door een vakkundige jury beoordeeld.

DORPSFEEST

MEERKAMP

Binnen het thema van een dorpsfeest wordt ook een meerkamp/spellen-festijn georganiseerd. Ook hier kunnen buurtverenigingen en vriendengroepen zich voor aanmelden. Deelnemers worden sportief uitgedaagd met leuke spel-elementen...

DORPSFEEST

KOFJEMOARN

Op donderdagochtend wordt traditioneel de kofjemoarn (Koffieochtend) georganiseerd. Meestal met muzikale omlijsting en vaak ook met een wedstrijd-element in de vorm van een kook- of bakwedstrijd.

DORPSFEEST

KINDERSPELEN

Voor alle kinderen op de basisscholen in Berltsum wordt tijdens het dorpsfeest een spelletjesmiddag georganiseerd. Soms is dit een "junior-versie" van de meerkamp die op de donderdagmiddag wordt georganiseerd, maar dit is niet altijd het geval.

DORPSFEEST

KAATSEN & KLAVERJASSEN

Voor de liefhebbers van het traditionele Friese kaatsspel, wordt op de vrijdag de Bauke Zuiderhof kaatspartij verkaatst. Deelnemende parturen bestaan uit minimaal 1 dame en maximaal 2 heren. Het leukst verklede partuur maakt kans op een leuke prijs. Daarnaast kan er ook geklaverjast worden. Voor ieder wat wils dus!